Сергей Пускепалис

Актер, театр және кино режиссері

1966 жылы туған

Ресейдің еңбек сіңірген артисі

ГИТИС режиссерлік факультетін (П.Фоменконың курсы) театр режиссері мамандығы бойынша бітірген

2003-2007 жж. Магнитогор драма театрының бас режиссері

2009-2011 жж. Волков атындағы Ярославтағы бірінші орыс театрының бас режиссері

РФ театрларында 30-дан астам драмалық қойылым қойған

Театр, кино және телесериалдарда жүзге тарта образ жасаған

Фильмографиясы:

«Простые вещи» (2007, реж. А. Попогребский)

«Как я провел этим летом» (2010, реж. А. Попогребский)

«Метро» (2012, реж. А.Мегердичев)

«Жизнь и судьба» (2012, реж. С.Урсуляк)

«Крик совы» (2013, реж. О.Погодин)

«Восьмерка» (2013, реж. А.Учитель)

«Крестный» (2014, реж. А.Алпатов)

«А у нас во дворе» (2014, реж. О.Музалева)

«Ледокол» (2016, реж. Н.Хомерики)

«Частица вселенной» (2018, реж. А.Званцова)

«Операция Муххабат» (2018, реж. А.Сидоров, О.Фомин)

«Клинч» фильмінің сценарий авторы әрі режиссері (2015)

Марапаттары:

2018 – «Золотой орел» премиясының «Телевизиядағы үздік ер адам ролі» аталымы

2010 – Берлин кинофестивалінің үздік ер адам ролі үшін «Күміс аю»

2007 – Карловы Варыдағы ХКФ «Үздік ер адам ролі» аталымы

2007 – Ника премиясы

2007 – «Кинотавр» кинофестивалінің «Үздік ер адам ролі» призі